Pénzcentrum: Ne szenvedjünk a bútorszereléssel

A pénzcentrumon

találtam egy érdekes írást a bútor-összeszerelő szolgáltatásról. A 90 napnál régebbi anyagok az oldalon csak regisztráció árán olvashatók, ezért a lényeges részeit kiemelem.

A cím sokat ígér: féláron összerakott konyhabútor. Az utolsó bekezdésekben aztán ad is néhány jó tanácsot, mellé pedig ajánl hiteleket.

Mindzek mellett, aki kíváncsi, hogyan működik a bútor-összeszerelés, kinek és mihez érdemes szakembert hívni, értékes információkhoz juthat. Árakról, folyamatokról, megoldásokról tájékozódhat.
A dőlt betűs részek a cikkből kiemelt idézetek.

„Egy konyhabútor vagy egy gardróbszekrény összeszerelése nem egyszerű mutatvány. Rengeteg időt vesz igénybe, rengeteg energiát emészt fel. A folyamat legtöbbször idegőrlő és még a legnyugodtabb embert is képes kihozni a béketűrésből.”

Szakemberhiány és 9 %

Nehezen lenne kikerülhető egy ilyen írásban a szakemberhiány megemlítése. A cikk nem szentel ennek a szükségesnél több figyelmet – nem is érdemes, mindenki eleget hallott róla 2017-ben.

Megtudhatjuk, hogy az IKEA-ban rendszerint a bútorok árának a 9 százalékába kerül az összeépítés, ha az áruház szerelő szolgálatát vesszük igénybe (nemrég még 11% volt). Vidékiek számára viszont rossz hír, hogy a kiszállási díj akár 14-15.000 Ft is lehet. Szombathelyen valószínűleg érdemesebb helyi vállalkozást keresni.

A konyha- és fürdőszoba bútorokra más díjszabás van. A konyha szerelés folyóméterenkénti ára 16.500 Ft, ugyanez fürdőszobánál 9.500 Ft méterenként. Vízcsap bekötés 4.500 Ft.

Fürdőszoba bútor

Az IKEA egyik leggyakrabban „bérszerelt” modellje a PAX gardrób rendszer Egy ilyent nemrég magam is összeállítottam – valóban nem laikusnak való feladat, főleg a tolóajtós változata.

Gardrób szerelés Sárvár

A bútor ára

Az internetes keresés alapján az látható, nagy különbségek vannak a bútor-összeszerelő szolgáltatók árai között. Ezen a ponton nehéz tanácsot adni, valóban olcsó-e az olcsó, jobb-e a drágább, és hol van az a határ, ami alatt már gyanítható, hogy gyengébb szolgáltatást kapunk.

„A gardróbszekrények összeszerelése náluk 12 ezer forintról indul, de egy kisebb, két ajtós szekrény valamivel olcsóbb, az alsó hangon hétezer forint.
A konyhabútorok összeszereléséért többet kérnek, de az tovább is tart. Alaphangon két munkanappal érdemes számolni, egy egyszerűbb, kevés elemből álló konyhabútort nagyjából 80 ezerért raknak össze, és ehhez jön még a 3000 forintos kiszállási díj”.

Óradíj alapján (5.000 Ft) készül a konyhai munkapultok méretre vágása, rögzítése, a mosogatótálca, főzőlap helyének kivágása, lapra szerelt bútorok átalakítása. Csaptelep, mosogató bekötése 5.000 Ft.

Amatőrök és profik

„A Pénzcentrum által megkeresett cégek közül több is említette, hogy gyakran előfordul, hogy egy rokon, egy családi barát által korábban összerakott bútor miatt hívják őket. Azt mondták láttak már mindent: fordítva beszerelt vasaltokat, rosszul felfúrt fogantyúkat, átcsavarozott ajtólapokat.”

Akit érdekel, hogy milyen kondíciókkal lehet a bútor megvásárlására és összeszerelésére is fordítható hitelhez jutni, regisztráljon, és olvassa el az írást IDE KATTINTVA.

Gardrób szerelés

A bejegyzésben felhasznált képek forrása: ikea.hu;  pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük