IKEA – vidéken is

75 éves az IKEA. A nemrég kinevezett elnök-vezérigazgató, Jesper Brodin a HVG.hu-nak adott interjújában beszélt a tervezett közeljövőről. A várható változtatások nyomán remélhetőleg nem kell Szombathelyről Grazig vagy Budaörsig autóznunk egy gardróbért.

A kép forrása: hvg.hu, Thúry Gergely

IKEA - Jesper Brodin

A lapra szerelt bútorok piacán mindmáig etalonnak számító kereskedelmi lánc változik, ugyanakkor bizonyos dolgokban marad a régi. Nem változtatnak például azon, amiben ők a legerősebbek: megmaradnak a nagy áruházak, ahol raktárról elérhető az aktuális készlet.
Ugyanakkor meg kívánnak jelenteni a városközpontokban is. Erről részleteiben nem szól az interjú, de sejteni lehet, hogy kisebb bemutatótermekre, valós modellekre, digitális segédeszközökre számíthatunk. Illetve bármire, amit az IKEA agytrösztjében újítanak.
Az tudható, hogy az információtechnikai háttér már adott, erről bárki meggyőződhetett már, aki ötletelt-vásárolt akár a budaörsi áruházban.
E mellett könnyebben (és olcsóbban) lesz elérhető a házhoz szállítás. Összességében: arra törekszenek, hogy helytől, technikai háttértől függetlenül mindenki és mindenhol hozzáférjen a termékeikhez.
Az interjú végén Jesper Brodin a Magyarországot érintő terveikről is beszél. Részt akarnak venni az otthonokról szóló párbeszédben, nem egyszerűen a lakberendezést tekintve, de a környezet, az egészség, a gyerekek és a nők helyzete, vagy a biztonság területén is. Ebbe már bevonták az európai szervezeteket és a hazai civileket is.

 

Az első IKEA áruház a svédországi Älmhult városban, közel az alapító szülőhelyéhez. 2016 óta IKEA múzeum.

A kép forrása: https://kids.kiddle.co/IKEA

Ikea múzeum