Gardrób az IKEA-ból

Ikea szerelés Szombathely

A gardróbszerelés kilenc állomása

Első ízben
teljesítettünk olyan felkérést, amelynél a megrendelőnek nem kellett kimozdulni a lakásából. A kiválasztás, a fizetés, a nyugták továbbítása is online felületen történt. Röviden összefoglalva:

  1. Stella régóta vágyott egy tükrös-tolóajtós gardróbszekrényre. 
  2. A számítógépe elé ülve kiválasztotta a megfelelő IKEA bútort
  3. A budaörsi áruházban megrendelte, online kifizette.
  4. Továbbította a vásárlást igazoló email-t a butorlabor-nak.
  5. Az egyeztetett időpontban megjelentem a bútoráruház ügyfélszolgálatán, átvettem a csomagokat. Egyúttal átvettem egy tükröt és egy ágybetétet is, mert Stella azokat is megrendelte.
  6. A bútorokat elszállítottam Stella lakására.
  7. Ott szétszedtem a reménytelen állapotban szomorkodó régi ruhásszekrényt.
  8. Összeállítottam az újat. (IKEA, Pax gardrób)
  9. Összegyűjtöttem a csomagolóanyagokat, és a régi bútor darabjaival együtt elszállítottam. Mácsai Pál mélabús tekintettel nézett utánam. (Kép: a lap alján)
Ikea bútor szombathely
Ikea bútor összeszerelés

Ezt a csomagot vettem át Budaörsön, a Sport utcában. Alulról: a két nagy doboz a szekrénytest két szelvénye, fölöttük az a alumínium ajtók (bonyolultabb szerkezet, mint maga a bútor). Azon a fiókok hátul, elől pedig a súlyos tükrök. A kisebb dobozokban az apróságok.

A szerelés mint játék…

Szeretek rejtvényt fejteni, kedvencem az “olasz módra”. Abból is a nehezített darabok. Egy komolyabb lapra szerelt bútor hasonló izgalmat okoz. Ennek a szekrénynek a “doboza” nem okozott fejtörést. De a tükörbetétes alumínium ajtók összeépítése, a tolóajtó felfüggesztése, a fékező mechanizmus… Azoktól megkaptam azt az izgalommal vegyes örömet, amit a nehéz rejtvények (vagy a fiam komolyabb lego-csomagjai) tudnak adni.

Ikea Szombathely
Ikea szerelés

A részletek

A teljes egész mellett mindig a részletek árulnak el a legtöbbet. Legyen az egy vidéki kézműves műhely, vagy egy nemzetközi világcég. Akinek vannak praktikus apró megoldásai, kicsi és szerethető fejlesztései, abban megbízok. Ilyen innováció a hátfal felszegezését segítő kis csipesz. Megadja a szeg irányát és a pozícióját is. Aki ügyeskedett már forgácslap bútor hátfalának a rögzítésével, tudja, mennyire kényes momentum ez.

Bútorszerelés: hátfal
Gardrób szerelés

Ezt a belső fogast valószínűleg a régi vidéki bútorok szekrényoldalon elhelyezett, fából kifaragott kampói inspirálhatták.

Az öszeállított bútor

Végül a kész szekrény, és ahogy már említettem, Mácsai Pál igéző tekintete. Munka közben néha a hangját is hallani véltem 🙂

Gardrób szerelés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük